Wat doet een sportpedicure.
Zij behandelt sporters van elk niveau, die klachten hebben aan de huid en/of nagels van de voeten, of die een preventief voetverzorgings- en/of schoenadvies wensen voor hun sportuitoefening. Ze oriënteert zich op de sporter en omstandigheden waaronder gesport wordt, waardoor zij een meer doeltreffende, op herstel of op preventie gerichte behandeling of advies kan geven.

Wat is het doel van een sportpedicure
De eerste doelstelling van de sportpedicure is het verbeteren en/of optimaliseren van de conditie van de voeten van de atleet. Zij let daarbij specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid van huid en nagels van de voeten van sporters. De werkwijze van de sportpedicure bestaat uit het voorkomen, verminderen en/of opheffen van huid- en nagelproblemen van de voeten.

Wanneer naar de sportpedicure
Om de voeten in goede conditie te houden en veel voorkomende voetproblemen te voorkomen en/of te behandelen kan je bij de sportpedicure terecht. De meest voorkomende voetproblemen bij het sporten zijn:
• Eelt
• Likdoorns
• Traumanagels (ingescheurde nagel, blauwe nagel )
• Ingegroeide nagel
• Blaren
• Schimmel ( zwemmerseczeem )
• Kloven
De meeste sporters gaan pas naar een sportpedicure als er klachten zijn. Maar ook als er geen klachten zijn kan je bij haar terecht. Ze speelt immers een belangrijke rol bij het verbeteren van de sportprestaties en bij de preventie van mogelijke blessures.

Medical taping

Het grote voordeel van medical tape is dat het kan worden toegepast bij veel verschillende soorten klachten. Bij klachten wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen of spieren te beïnvloeden om spanningstoename of juist afname te realiseren.
Tape kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een correctie van de houding, reductie van zwellingen, vermindering van pijn en het verbeteren van de huidconditie bijvoorbeeld bij littekens, maar ook bij overbelasting, spierblessures, kneuzingen, ontstekingen, gewrichtsklachten en verrekte banden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *